5 tipp, hogy jó formában
tartsd a kutyád

1. Magas minőségű eledellel tápláld

Jó minőségű táplálék = egészséges táplálkozás. A jó minőség mellett fontos, hogy változatos legyen a tápanyagforrás (száraz és nedves tápok kombinálása). A jól megválasztott tápok segítenek elkerülni az állatorvost. Minden nap egy alma…

2. Tanuld meg az alap ápolási technikákat

Minden héten szánj rá 30 percet, hogy megmosd a kutya bundáját, füleit, fogait és, hogy levágd a körmeit. Nem csak a kutyusod fog szebben kinézni és fogja magát jobban érezni, de a pénztárcádat is kíméled, ha nem kell kutyakozmetikushoz járni. Webáruházunkban számos eszközt találsz, amivel elkezdheted az ápolást.

3. Figyelj oda a kutyusod egészséges testsúlyára

Tudjuk milyen nehéz ellenállni a szomorú nagy kerek szemeknek, de mégis meg kell állnunk, hogy ne etessük túl a kutyusunk. Az egyre növekvő számú túltáplálás okozta betegségek elkerülése érdekében jobban teszed, ha az extra jutalomfalatka helyett egy jutalomsétára viszed a kutyusod.

4. Vidd el naponta 2-3 alkalommal sétálni

A séta a kutyának és a gazdinak is jót tesz. Minél többet mozog a kutyus annál kisebb az esély az elhízásra. Egy hosszú séta a friss levegőn és elszáll a felgyülemlett napi stressz. Egy kis extra szórakozásként vidd magaddal a kutyus kedvenc játékát és élvezzétek az együtt töltött időt. Azoknál a kutyáknál akiket rendszeresen visznek mozogni és több mentális terhelést kapnak, sokkal kevesebbszer fordul elő viselkedészavar.

5. Ivartalanítsd az ebed

Az kutyusok ivartalanítása segít megelőzni a nem kívánt vemhességet és csökkenti a valószínűségét az ivarszervekben kialakuló rákos megbetegedésnek.