2 menő trükk amit könnyen
megtaníthatsz a kutyádnak

1. Egy trükk, amit mindenki imád: Lelövés.

Kezdje a kedvenced fekvő helyzetben.

Ha a kutyád még nem ismeri a „feküdj” parancsszót jutalomfalat segítségével csábítsd fekvő pozícióba. Ebből a helyzetből óvatosan forgasd oldalsó pozícióba. „Bumm” és sok jutalom falat, ennyi a dolgod. Ezután felengedheted egy „oké” mellett (emlékezz, hogy kutyádnak mindig szeretnél egy be- és kikapcsoló pontot adni amikor tanítod), majd ismétlés. Fokozatosan nyújtsd meg az időtartamot, amíg kutyád az oldalán fekszik, amíg el nem éri a 20-30 másodpercet.

A kutya kezdi megérteni mit jelent a „ Bumm”, vagyis lefekszik, oldalára fordul, és úgy marad. Próbáld különböző terepviszonyokhoz szoktatni, mint például fű vagy parketta. Ha csak a nappaliban tanítod egy trükkre utána az udvaron kéred ugyanazon művelet végrehajtására lehetséges, hogy összezavarodik. Különböző környezetek alkalmazásával kibővíted a feladat értelmezési tartományát ebed számára.

2. Egy másik kedvenc: Pacsi

Beletehetsz egy kis csavart: pacsi jobb és bal manccsal.  Kezdésként emeld fel kutyád mancsát és adj neki egy jutalomfalatot.

Mikor kezdi megtanulni, ő fogja felajánlani a mancsát. Ezen a ponton használd a „pacsi” vagy „lábat”, még jobb ha „jobb láb”, „bal láb” parancsszavakat majd emeled fel a megfelelő lábat,  és jutalmazd. Segítsd sikert elérni azzal, hogy egyszerre csak egyik oldalt tanítod meg.

Mikor a kutya megérti a „jobb láb” jelentését tanítsd meg neki a „bal láb” működését. Alapvetően nehézséget jelenthet a különbség megértése a kutya számára. A nehézségek ne vegyék el a kedved, csak kezd az elején és a kutya hamar rákap az ízére.

Trükköket tanítani jó szórakozás, vidám módja, hogy kutyáddal értékes időt tölts el. Megtanulhatod, hogyan kommunikálj a kutyáddal, miközben aktívan és éberen tartod elméjét.